Onze Huiswijnen

Impío

Spanje op z'n best, value for money!
San Sebastián was waar Guus acht jaar geleden proefde hoe Spaanse prijs/kwaliteit smaakt. Twee jaar later werd Impío geboren. Guus is er van overtuigd dat een wijnstijl het gevolg is van klimaat en traditie en daarom lenen verschillende regio’s zich beter voor verschillende type wijnen. Het warme en droge zuidoosten van Spanje maakt het zuurtje in Verdejo zachter en haalt de bittere nasmaak eruit. In La Rioja zijn al vele generaties bezig met het perfectioneren van rode wijnen gemaakt van Tempranillo en als je denkt dat Spaanse rosé’s te donker zijn dan heb je nog niet in Benavente. Rosé gemaakt op Provence-wijze (kort schilcontact) is hier al vele decennia de norm.

Lupé

De gangmakers van de kaart.
Lupé is de grote hermano van Impío. Chardonnay gerijpt op eikenhoutenvaten? Lupé! Verdejo van de de hoger gelegen hellingen waardoor de druiven geleidelijker rijpen en zo diepere smaken ontwikkelen? Lupé! Een power rosé van Tempranillo dankzij langer schilcontact onder lage temperaturen? Lupé!

Central

Klassiek frans, modern gemaakt.
De afgelopen jaren hebben verschillende wijnreizen naar Frankrijk bewezen waarom Franse wijnen wereldwijd als hoogste staan aangeschreven (en dat Fransen best vriendelijk zijn). Daarom is De Wijntuin aan de slag gegaan met een serie Franse wijnen onder het label Central! Een Provence-stijl rosé mag niet ontbreken, maar ook is Guus opnieuw verliefd geworden op de knisperende Sauvignon-Blanc’s uit de Loire. De serie is compleet met een elegante Pinot-Noir als een welkome tegenhanger van het fruitige geweld uit Zuid-Italië of de Spaanse krachtpatsers.

Impío Cava

Bubbels uit Spanje.
Impío uitbreiden met een serie Cava’s was een no-brainer, want deze Spaans bubbel is prijs/kwaliteit op haar best. Het klimaat in het Catalaanse deel van Spanje leent zich uitstekend voor het maken van een frisse witte wijn van Macabeu, Parello en Xarello. Na de eerste gisting gaat deze wijn op fles en wordt er nog een ronde gist en (minimale) suikers aan toegevoegd. De tweede gisting maakt de bubbel en zo wordt Cava geboren! De Impío serie is opgebouwd uit Cava’s in droge stijl (‘brut’) en bestaat uit een jonge Cava (6 maanden flesrijping) en een variant daarop die gemaakt is van alleen biologisch geteelde druiven. Daarnaast is er ook een ‘reserva’ die pas door de wijnmaker wordt vrijgegeven nadat deze 20 maanden op fles heeft gerijpt in zijn kelders.